3 tipp, hogy elégedetten zárd az éved

Lassan közeleg az év vége. Lassan… Téged ez hogy érint? Ideges leszel, mert megint nem változott semmi? Csalódott vagy, mert nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szeretted volna? Minden a terv szerint halad? Szuper élmények várnak még rád? Már túl is teljesítetted a célokat és a hátralévő ráadás?

todolist

Ha úgy érzed, jó lenne még tenni néhány dolgot, íme 3 tipp.

1. Válaszd, aminek a legnagyobb hatása van
Ha írtál terveket és célokat az évre, vedd elő. Semmi gond, ha elmaradtál egy-egy dologgal. Válaszd ki azt a célt, ami a legnagyobb hatással van az életedre és ebben a másfél hónapban adj bele mindent.
Ha ez a fitt közérzet, akkor tervezd meg a menüdet és jelentkezz be már erre hétre az edzőterembe.
Ha épp társkeresésében vagy, akkor válassz minden hétre egy programot, ami érdekes számodra (könyvbemutató, előadás, workshop, meetup) és vegyél rajta részt. Határozd el, hogy legalább egy emberrel beszélgetésbe elegyedsz. Aztán növelheted a tétet azzal, hogy vonzalmi prefernciádnak megfelelő embert választasz. És mélyvíz, ha olyanhoz lépsz kifejezetten oda, aki megdobogtatja a szíved, igazán felkelti a fantáziádat. Persze akár azonnal kezdheted a végén, ha igazán bevállalós vagy 😉
A munkában is bőven van még idő arra, hogy eredményt érj el. Azt se hidd ám el, hogy nincs értelme már új pozíciót/állást keresned. Több kliensem éppen most vált.
Ha pedig a kapcsolataidat szeretnéd jobban ápolni, ez egy remek időszak a találkozásokra, meghitt beszélgetésekre.

2. Enyhítsd a károkat
Lehet, hogy vannak olyan élethelyzetek, projektek, amik kapcsán már most egyértelmű a kedvezőtlen végkifejlet. Ebben az esetben felesleges megvárni az évvégét a lezárással.
Ha olyannal társultál egy projekt kapcsán, akivel már most látod, nem fog menni az együttműködés, nincs jó érzésed a közös munkát illetően vagy épp a projet életképtelen, húzz már most egy vonalat és tegyél pontot a végére. Teljesen felesleges még több időt és energiát ölnöd bele.
Ha a pároddal már 3x szakítottatok, de mostani újrakezdés kapcsán sem változnak a dolgok jelentősen, ne áltasd magad azzal, hogy majd az ünnepek hangulata meghozza a talán sosem volt harmóniát és varázst. Egy kapcsolat lezárását nem lehet soha jól időzíteni. Hidd el, hálás leszel magadnak szilveszterkor, hogy meléped a lezárást most, mert addigra kicsit más nézőpontból fogod látni a történteket. Nem beszélve arról, hogy a fájdalom is enyhülhet, így az új évedet egy sokkal pozitívabb, reménytelibb állapotban és hangulatban kezdheted.

3. Élvezd, amit ez az időszak kínál
Ne feledd, hogy a végeredményt is csak akkor leszel képes maradéktalanul élvezni, ha a folyamatban is jól érezted magad. Kuckózz be egy forró teával és egy jó könyvvel. Fedezd fel a város forrócsokizóit/ teázóit. Sétálj végig a kivilágított Andrássy úton. Látogassatok ki a Vörösmarty térre. Készíts ünnepi dekorációt, hallgass ünnepi dalokat (oké, ezzel még várhatsz decemberig). Ötletelj, hogy kit mivel lepnél meg szívesen. Korizz egyet a műjégen.
Ahhoz, hogy elégedett legyél az életeddel, meg kell élned a jelen pillanatot is. Ha kimaradsz az életedből, azt fogod érezni folyton, hogy lemaradsz valamiről. Ez pedig egyre csak növekszik, mint elgurított hólabda. Tedd félre a telefonod a baráti találkozókon, csukd be otthon a laptopod és éld meg azt, ami éppen itt és most történik.

Az elégedettséghez az is nagyban hozzájárul, hogy kítűzünk-e célokat, vannak-e terveink. Ha szeretnéd majd 2017-et az egyik “best of”-ként zárni, várlak az Évtervező workshopon, ahol minden eszközt megkapsz egy remek társasággal együtt. Itt tudsz jelentkezni, ráadásul november 30-ig jelentős kedvezménnyel regisztrálhatsz: https://www.facebook.com/events/224482141317206/

Miskei Anikó

Points of You™ Practitioner,
Pszichológus,
ThetaHealing® konzulens
FB csoport: Életvidám Életrevaló Nők
miskeianiko.psy@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*